30 Μαΐ 2023

Ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες άθλο"ΠΑΙΔΕΙΑΣ"

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία οι σχολικοί αγώνες άθλο"ΠΑΙΔΕΙΑΣ"! Με αυτού του τύπου αθλητικές διοργανώσεις αναπτύσσεται το υγιές αγωνιστικό πνεύμα, αμβλύνεται ο ανταγωνισμός και αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση. Ενισχύονται οι αξίες που εκπροσωπεί η Φυσική Αγωγή και ο αθλητισμός, όπως είναι ο σεβασμός, ο αθλητισμός με αξιοπρέπεια, η συνεργασία και η δίκαιη αντιμετώπιση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατανοούν τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας και άσκησης για την υγεία και την ευεξία τους, με απώτερο στόχο την υιοθέτηση ενός σωματικά δραστήριου τρόπου ζωής δια βίου.
Φέτος, για πρώτη φορά,  εκτός από το δικαίωμα συμμετοχής των Ε΄και Στ τάξεων, δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής και σε μικρότερες τάξεις (Γ' και Δ') σε αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη! Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές μας φέτος έφτασαν τις 100! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας απόλαυσαν τη συμμετοχή τους στα παρακάτω ατομικά και ομαδικά αθλήματα:
1. Επιτραπέζια Αντισφαίριση
2. Καλαθοσφαίριση
3. Πετοσφαίριση
4. Ποδηλασία επί ανώμαλου εδάφους
5. Δρόμο επί ανωμάλου εδάφους
6. Αντισφαίριση
7. Κολύμβηση
8. Κλασικό Αθλητισμό Γ' - Δ' τάξης
9. Ποδόσφαιρο
10. Κλασικό Αθλητισμό Ε' - ΣΤ' ταξης


Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν και στους γονείς που βοήθησαν να τους προσφέρουμε αυτήν τη μοναδική εμπειρία! Και του χρόνου με υγεία έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το “ευ αγωνίζεσθαι” σε όλα τα αθλήματα που συμμετέχουμε!