21 Μαρ 2018

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ







  Το «Κύτταρο Χαλέπας» συστάθηκε το 2011 από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου,10ου,11ου Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Χαλέπας και του 7ου Γυμνασίου ως μία πρωτοβουλία κοινής δράσης για ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και την ευρύτερη περιοχή της συνοικίας της Χαλέπας.

 Η εντεινόμενη οικονομική κρίση ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας του ‘Παντοπωλείου Αλληλεγγύης’ το Δεκέμβριο του 2011 ως μια πρώτη μορφή έκφρασης αλληλεγγύης στις οικογένειες της γειτονιάς και της πόλης που πλήττονται από αυτή.

Λειτουργεί καθημερινά σε χώρο που ευγενικά παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης στο ισόγειο του κτιρίου, χωρίς κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας.


Ωστόσο, ξεχωριστή  θέση και προτεραιότητα στη δραστηριότητά μας έχει η καθημερινή και απρόσκοπτη λειτουργία του Παντοπωλείου μας. Στηρίζει περισσότερες από 130 οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα,στις οποίες δίνονται 40 είδη ανά 15-20 ημέρες. Άρχισε να τροφοδοτείται από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής με μηνιαία λίστα προσφοράς ενός είδους ανά μαθητή και με έσοδα από εκδηλώσεις που κατά καιρούς διοργανώνει το ‘Κύτταρο Χαλέπας’. Συνεχίζουμε, με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, να προσφέρουμε τα απαραίτητα στους δικαιούχους. Επιχειρηματίες και απλοί πολίτες είναι αυτοί που καθημερινά στηρίζουν το ‘Παντοπωλείο Αλληλεγγύης’ και σε αυτούς οφείλεται έως σήμερα η βιωσιμότητά του.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονταςτην εθελοντική  συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών προσωπικής υγιεινής, για τις ανάγκες του Παντοπωλείου μας την περίοδο του Πάσχα, παρακαλούμε όσοι επιθυμούν και μπορούν, να στηρίξουν την προσπάθειά μας.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.

Τηλ.Επικ.: ‎6971892112 – Χασαπάκη Κατερίνα

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ του ΚΥΤΤΑΡΟΥ  ΧΑΛΕΠΑΣ


Ο Πρόεδρος

Σαλεβουράκης Μανώλης